Hoger beroep in zaak aanslag op advocaat Marcel Senders

5 december 2014 om 16:27
nl
Justitie gaat in hoger beroep in de zaken tegen de verdachten van de liquidatiepoging op toenmalig advocaat Marcel Senders in Waalre. De twee veroordeelde verdachten, Patrick de J. en Carlo W. uit Mierlo, gaan ook in beroep.
Geschreven door

Tegen de drie verdachten van de aanslag op Senders in februari vorig jaar was tien jaar cel geëist. Schutter Patrick de J. (29) kreeg deze straf twee weken geleden. Plaatsgenoot Carlo W. kreeg zes jaar cel voor betrokkenheid bij de aanslag. Hij wachtte onder meer met een vluchtwagen op de schutter.
De 24-jarige Gerwin D. die volgens justitie de mogelijke schakel is tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers van de aanslag, werd vrijgesproken. Dit vanwege gebrek aan bewijs.
Motief niet duidelijkNa de aanslag en een brandstichting in zijn kantoor werd Marcel Senders maandenlang streng beveiligd. Begin dit jaar stopte hij als advocaat. De ex-advocaat en zakenman is zelf verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte en zat daarom in 2012 een paar dagen vast.
Het motief voor de aanslag is niet duidelijk geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.