NAC gaat RKC achterna, denkt Frank van Mosselveld: ‘Zit iets goed fout in beleid’

5 december 2014 om 19:13
nl
De situatie van NAC Breda nu lijkt erg op die van RKC Waalwijk vorig seizoen. Dat zegt RKC-speler Frank van Mosselveld in FC Onder Ons. “Ik hoop dat NAC op tijd de situatie kan omkeren, maar ik weet uit ervaring dat dat niet zomaar gaat.”
Geschreven door

‘Reuzendoder’ RKC Waalwijk degradeerde afgelopen seizoen en bungelt nu onderaan in de Jupiler League. Volgens Van Mosselveld zou het zomaar kunnen dat NAC de Waalwijkers achterna gaat.
“Ik denk dat je de parallel kunt trekken met RKC. Ik denk dat bij beide clubs in het beleid de afgelopen jaren iets goed fout zit. Alles wat ik zie en hoor is herkenbaar van wat bij ons vorig jaar gebeurde.”
Goede spelers, geen goed teamDie problemen zaten ‘m bij RKC Waalwijk vorig seizoen onder meer in de selectie. “Op het moment dat je hele goede spelers bij elkaar zet, heb je nog geen goed team”, vertelt Van Mosselveld.
“Je moet ook kijken hoe mensen in elkaar zitten, wat voor karaktereigenschappen ze hebben. Op het moment dat je eerst 25 spelers gaat halen en vervolgens gaat kijken of ze wel bij elkaar passen, denk ik dat dat de verkeerde gang van zaken is.”
'Van 80 procent blij dat ze vertrokken'Na de degradatie was er de grote leegloop bij RKC. Van de basis van vorig seizoen is bijna niemand meer over. “Van tachtig procent van de spelers ben ik blij dat ze vertrokken”, geeft Van Mosselveld toe. “Dan heb ik het over spelers die totaal niets met RKC hadden.”
Maar die leegloop is ook één van de oorzaken dat het dit seizoen zo slecht gaat met de kleine club uit Waalwijk. “Op het moment dat je net voor of zelfs tijdens de competitiestart spelers verliest die het hart vormen van RKC, zoals Sander Duits en Robert Braber, dan weet je dat het een moeilijk jaar gaat worden.”
Transfers in winterstop?RKC als hekkensluiter in de Jupiler League. Het is nog een beetje onwerkelijk. Er moet snel wat veranderen, ziet ook analist Aad de Mos. Ondanks dat RKC geen geld heeft, hoopt hij toch op versterkingen. “Als ze in de winterstop niks zouden kunnen doen wordt het een hele dramatische zaak.”
Van Mosselveld geeft de hoop nog niet op. “Het afgelopen halfjaar ging van dieptepunt naar dieptepunt. Er worden nu intern stappen gezet waarvan ik zeg: dat ziet er weer positief uit. Maar uiteindelijk staat of valt alles met de resultaten op het veld.”
FC Onder Ons, met Van Mosselveld en De Mos aan tafel bij presentator Paul Post, is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.