Brons voor Inge Dekker op 50 meter vlinderslag

5 december 2014 om 18:01
Inge Dekker heeft vrijdag bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha de bronzen medaille behaald op de 50 meter vlinderslag. De zwemster van het Nationaal Zweminstituut Eindhoven zette in de finale een tijd neer van 24,73.

Ze moest hiermee de Zweedse Sarah Sjöström (24,58) en de Deense Jeanette Ottesen (24,71) voor zich dulden. Sjöström werd eerder tweede achter Femke Heemskerk op de 100 vrij.
Tweede medaille dit WKVoor de 29-jarige Dekker was het haar tweede medaille bij dit WK. Ze won goud met de vrouwen op de 4x200 meter vrije slag. In 2008 pakte ze ook brons bij het mondiale titeltoernooi in het 25 meterbad en ze werd vorig jaar derde bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Herning.
Later vrijdag zwemt Dekker nog de 4 x 100 meter vrij.
NijhuisMoniek Nijhuis heeft met een recordtijd de finale van de 100 meter schoolslag bereikt. De Eindhovense zwom in de halve eindstrijd met 1.03,96 voor het eerst onder de 1.04. Ze haalde hiermee een behoorlijk stuk van het Nederlands record af, dat ze in de ochtendsessie op 1.04,32 had gebracht. Nijhuis, die eerder al brons won op de 50 school, plaatste zich als derde voor de finale van zaterdag. De Litouwse Ruta Meilutyte was de snelste in 1.02,43.