Efteling in rouw na dood Koningin Fabiola van België: 'Indische Waterlelies permanent eerbetoon'

5 december 2014 om 20:21
nl
Koningin Fabiola van België is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. Fabiola is ook schrijfster van de Indische Waterlelies. Een sprookje dat wordt uitgebeeld in de Efteling en volgens het park zelf een permanent eerbetoon is aan Fabiola. Het attractiepark in Kaatsheuvel laat weten dat koningin Fabiola 'veel betekend heeft voor de Efteling'.
Geschreven door

Koningin Fabiola was al sinds de zomer van 2013 niet meer in het openbaar gezien. Ze kampte al tijden met gezondheidsproblemen. Fabiola was weduwe van koning Boudewijn. Hij zat van 1951 tot 1993 op de Belgische troon.
Sprookje"Ze was de eerste Koningin wier sprookje in het Sprookjesbos terecht kwam. Het past daar ontzettend goed. Het is geschreven door een échte Koningin, terwijl sprookjes meestal óver Koninginnen gaan. Daarnaast speelt het verhaal zich af in een sprookjesachtige wereld", aldus een woordvoerder van de Efteling.  
[Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=CXXTk5PotpQ]
De Efteling hoopt dat de Belgische Koninklijke familie houvast kan gaan vinden in het sprookje dat in de Efteling is uitgebeeld. "Dat is toch een permanent eerbetoon aan haar." De Indische Waterlelies werden in 1966 geopend ter ere van het 15-jarig jubileum van de Efteling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.