Video

Try-out oudejaarsconference Guido Weijers: 'Je moet ballen hebben om grappen te maken'

6 december 2014 om 17:59
nl
Guido Weijers begint ineens te grinniken op het podium. Er is een nieuwe grap opgeborreld in zijn hoofd. "Het is wel grappig als ik hem dan nu ook meteen zeg", zegt de cabaretier uit Breda tegen de zaal. Weijers slingert de grap het publiek in. Over de teloorgang van Lingo. De zaal buldert. De grap werkt.
Geschreven door

Als er een diepe stilte was gevallen in de zaal, had Weijers dat geen probleem gevonden. "Dat heeft dan ook wel weer humor. Je moet ook de ballen hebben om gewoon de grap te maken", zegt hij achteraf in de kleedkamer.
MH17De ramp met de MH17 is iets waar je niet omheen kunt in de oudejaarsconference, vindt Weijers. Hij staat er dan ook uitgebreid bij stil. Maar een directe grap maken, gebeurt niet. "Wel met een omweg", zegt Weijers. "Je kunt het niet negeren." En dus maakt Weijers uitgebreid grappen over een app tegen vliegangst.
Tot grote waardering van het publiek. "Echt heel goed hoe hij dat heeft opgelost," vertelt een vrouw na afloop. "We zijn ook bij een andere try-out geweest en daar werd er nauwelijks over gepraat. Echt heel raar." Andere gevoelige onderwerpen gaat Weijers overigens niet uit de weg. Zo valt er aantal snoeiharde grappen over de overval op juwelier Goldies in Deurne.
'Buitenspelen zonder jas'De voorstelling van Weijers staat al behoorlijk in de steigers. Veel mensen uit het publiek hebben dan ook niet het gevoel dat de cabaretier er veel aan verandert. Toch gaan ze kijken op Oudejaarsavond. "Ben dan wel heel benieuwd hoe het is geworden",  zegt een vrouw.
Voor Weijers is het toneel tijdens een try-out een speeltuin. "Het is als buitenspelen zonder jas. Een try-out is superleuk, omdat het voorstellingen zijn die nooit af zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.