Nabestaanden vliegramp bij aankomst wrakstukken MH17 op luchtmachtbasis in Gilze-Rijen

6 december 2014 om 13:04
nl
Nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne met het toestel van Malaysia Airlines mogen aanwezig zijn als het eerste konvooi met wrakstukken komende week aankomt op de luchtmachtbasis in Gilze-Rijen.
Geschreven door

Zij zijn hier zaterdag over geïnformeerd. De aankomst van de wrakstukken heeft geen ceremonieel karakter. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid zaterdag laten weten.
Onderzoek wrakstukkenHet eerste transport bestaat uit een aantal gesloten vrachtwagens en twee afgedekte diepladers. Wanneer de wrakstukken op de basis aankomen, wordt de lading gelost en worden alle wrakstukken van vlucht MH17 via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld.
Daarna begint het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereiding op de reconstructie van een deel van het vliegtuig. Het openen en uitladen van de vrachtwagens is voor de nabestaanden niet toegankelijk.
Wrakstukken bekijkenWaarschijnlijk volgend jaar krijgen ze de mogelijkheid om de wrakstukken te bekijken. Dat kan dan pas, omdat eerst het onderzoek moet worden opgestart.
De eerste vier vrachtwagens met wrakstukken zijn afgelopen week vertrokken naar Nederland. Bij de ramp op 17 juli in Oekraïne kwamen alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders.
SchadeclaimsNabestaanden van zeker 114 slachtoffers van de ramp met MH17 hebben een advocaat in de arm genomen om namens hen te onderhandelen met de advocaten van Malaysia Airlines over schadeclaims.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.