Asielzoekers in AZC Budel delen met vijven een slaapkamer: ‘Dat gaat niet samen’

6 december 2014 om 15:42
nl
Asielzoekers in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel zitten met z’n vieren of vijven op één kamer. Volgens een van de bewoners van het AZC leidt dat tot opstootjes. “We zijn grote mannen, dat gaat niet samen.”
Geschreven door

“Deze nacht heb ik maar twee uur geslapen. Het is verschrikkelijk”, vervolgt een Syrische asielzoeker zijn verhaal. Het asielzoekerscentrum biedt onderdak aan 1200 vluchtelingen uit Syrië en Eritrea.
'Vaker opstootjes'Zaterdagnacht gingen twee Syriërs met elkaar op de vuist in het asielzoekerscentrum. Een 17-jarige jongen raakte ernstig gewond.
“Ik heb niks gezien van wat er vannacht is gebeurd, maar ik heb wel dingen gehoord”, vertelt een andere bewoner, vroeger arts in Syrië. “Er zijn hier wel vaker opstootjes. We zitten met zoveel verschillende mensen bij elkaar.”
'Waarom?'De voormalig arts slaapt op een kamer met een man die in Syrië in de gevangenis zat. “We hebben verschillende normen en waarden, maar we moeten wel samen leven. Toen ik hoorde dat de ruzie vannacht tussen twee Syrische mannen was, brak mijn hart. We komen uit hetzelfde land, we hebben hetzelfde vlees en bloed en toch vechten ze met elkaar. Waarom?”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.