Dreigbrief: 'Gemeentehuis Aalburg brandt tot grond af als er vluchtelingen komen'

AALBURG - De gemeente Aalburg heeft een anonieme dreigbrief gekregen. In de brief wordt gedreigd met het platbranden van het gemeentehuis, als de gemeente asielzoekers opneemt. Ook bij de redactie van Omroep Brabant is deze brief bezorgd.
In de anonieme brief staat dat het gemeentehuis tot de grond toe zal afbranden als de gemeente asielzoekers opvangt. "Dit is geen bedreiging, maar een belofte", stelt de anonieme schrijver.

Gemeente Aalburg is vol
De schrijver geeft verder aan dat er in het verleden al een paar keer auto's van de burgemeester zijn afgebrand en dat daar de hand ook niet voor werd omgedraaid. Volgens de briefschrijver is de gemeente Aalburg vol. Mochten er in de regio toch vluchtelingen opgevangen moeten worden, 'dan moet dit maar in Werkendam of Woudrichem'.

De gemeente Aalburg bevestigt dat ze de brief ontvangen hebben en doet aangifte bij de politie. Een woordvoerder laat aan Omroep Brabant weten, dat de burgemeester op de hoogte is gesteld. De politie gaat de brief onderzoeken op mogelijke sporen.Eerder ook al dreigbrieven
In 2014 werden er ook al dreigbrieven verstuurd naar het gemeentehuis in Aalburg. Een 50-jarige vrouw werd later opgepakt en veroordeeld tot 26 dagen cel.