NAC Breda boekt belangrijke overwinning op Cambuur: 'Dit hadden we nodig'

6 december 2014 om 22:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:11
nl
NAC Breda heeft zaterdagavond gewonnen van SC Cambuur. In Leeuwarden werd het 0-1 voor NAC dankzij een doelpunt van Erik Falkenburg. Die blikt daar tevreden op terug: "Er heerst opluchting, dit hadden we echt nodig."
Profielfoto van
Geschreven door

NAC had sinds 14 september niet meer gewonnen in de eredivisie en ook in Leeuwarden leek het er niet op dat de ploeg uit Breda punten zou halen.
BalbezitCambuur had verreweg het meeste balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Falkenburg kopte zelfs halverwege de eerste helft de 0-1 binnen en dat bleef het enige doelpunt.
Door de overwinning staat NAC voorlopig op de zestiende plaats in de eredivisie. Cambuur moet genoegen nemen met een plek in de middenmoot.
Drie puntenNa negen wedstrijden zonder zege mocht Jelle ten Rouwelaar zaterdag eindelijk weer eens blij zijn met drie punten. Zijn NAC Breda won de uitwedstrijd bij SC Cambuur met 1-0 en beëindigde daarmee een negatieve reeks. "Het lijkt wel alsof je een finale hebt gewonnen'', zegt de opgeluchte doelman.
"Er is genoeg over ons heen gekomen, ook over mezelf'', blikte Ten Rouwelaar nog even terug op de kritiek die NAC de afgelopen weken kreeg. Met slecht spel en ogend als los zand zakte de ploeg terug tot de onderste regionen van de eredivisie. "Dan is deze overwinning op Cambuur fantastisch.''

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.