Eerste Italiaanse zege op schaatsmarathon, trotse Francolini: 'Mijn vrouw en zoontje waren erbij'

7 december 2014 om 00:04
nl
Schaatser Fabio Francolini heeft zaterdag voor een primeur gezorgd bij de KPN Marathon Cup. De schaatser van team Bouw en Techniek zorgde in Tilburg voor de eerste Italiaanse dagzege ooit op het hoogste niveau in Nederland bij de mannen. Hij liet in de eindsprint Rick Smit en Jan van Loon achter zich.
Geschreven door

Francolini liet zich in Tilburg inspireren door de aanwezigheid van zijn familie. "Ongelooflijk", riep de winnaar na afloop. "Ik ben er al zo vaak dichtbij geweest, maar het lukte nooit. En juist nu mijn vrouw en mijn zoontje twee dagen over zijn vanuit Italië win ik voor het eerst een wedstrijd."
Brabanders in achterhoedeDe Brabantse marathonschaatsers eindigden in Tilburg in de achterhoede. Nick Uithoven uit Babyloniënbroek van Team Snelle Jelle eindigde als achttiende. Hij pakte daarmee voor het eerst dit seizoen punten voor het klassement. Jochem Uithoven, de broer van Nick, moest opgeven. Als ploeg eindigde Team Snelle Jelle als zesde.  
Bij de vrouwen ging de zege naar Foske Tamar van der Wal. Zij boekte haar tweede zege van het seizoen door na zeventig ronden de massasprint te winnen. Carla Ketellapper-Zielman werd tweede, vóór Lisa van der Geest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.