Nederlandse hockeysters verliezen halve finale Champions Trophy van thuisland Argentinië (1-2)

7 december 2014 om 01:41
nl
De Nederlandse hockeysters zijn er zaterdag niet in geslaagd om de finale te halen van de Champions Trophy. Oranje werd in Mendoza in de halve eindstrijd verslagen door gastland Argentinië: 1-2. Het winnende doelpunt van Carla Rebecchi viel pas in de in de laatste minuut.
Geschreven door

De ploeg van de debuterende bondscoach Sjoerd Marijne uit Rosmalen speelde tegen de Argentijnse vrouwen een stuk beter dan in de voorgaande wedstrijden.
Laatste minuutLidewij Welten zorgde vlak voor het verstrijken van de eerste periode voor de 1-0. Silvina d'Elia bracht de stand in evenwicht vlak na rust in evenwicht. Het leek op shoot-outs uit te lopen, maar Rebecchi werkt de bal in de allerlaatste minuut toch nog binnen: 1-2.
In de finale treedt Argentinië zondag aan tegen Australië, dat in de andere halve eindstrijd te sterk was voor Nieuw-Zeeland. Oranje speelt tegen Nieuw-Zeeland om het brons.
Niet alleen kritischBondscoach Marijne wilde zaterdag niet alleen maar kritisch zijn na de nederlaag in de halve finale van de Champions Trophy. "We waren heel goed aan het spelen, onze beste wedstrijd van het toernooi", meende Marijne.
"Ik ben heel erg blij. We willen snelheid in ons spel, dat heb ik vandaag gezien. Dat is ook belangrijk voor ons. Dan moeten we verder geen overhaaste conclusies trekken", doelde Marijne bij de NOS op het stroeve spel van Oranje in de poulefase. "We hebben er alles aan gedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.