Treinreiziger: nachttrein moet blijven - Omroep Brabant
Video

Treinreiziger: nachttrein moet blijven

7 december 2014 om 05:49
nl
Het is doodstil op het perron in Den Bosch. Nog vier minuten en dan komt de nachttrein naar Tilburg. Op een bankje zit een groepje stappers te klagen over de kou. En over het eventueel verdwijnen van het nachtnet in Brabant.
Geschreven door

Want de treinen die na twee uur in de nacht rijden, staan ter discussie. De NS vindt het maar moeilijk te betalen. Provinciale Staten gaat maandag praten over het nachtnet.
'Hoe kom ik thuis?'Veel mensen zitten er niet in de trein tussen Den Bosch en Tilburg en dat is nou net het probleem. Maar de reizigers die er zitten, willen niet dat het nachtnet verdwijnt. "Dan moet ik een erg dure taxi nemen, dat gaat niet gebeuren, hoe kom ik dan thuis, zegt een jonge stapper.
"Ik woon in Den Bosch en zoek graag mijn vrienden in Tilburg op," zegt een andere passagier. "Als de nachttrein niet meer rijdt, zal het avondje een stuk vroeger eindigen."
'Nachttrein van groot belang'Op het station in Tilburg staat Mieke Heuvelmans, fractievoorzitter van D66 in de Tilburgse raad, de trein op te wachten. Zij is een groot voorstander van de nachttrein en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om hem op de rails te houden.
"Brabant is de tweede economie in Brabant. In de nachttrein zitten mensen die naar Schiphol gaan, mensen die van evenementen komen. Het kan niet zo zijn dat de grote steden in Brabant geen openbaar vervoer hebben in de nacht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.