Video

75 kilo illegaal vuurwerk op zolder in Breda: 'Verwoestende kracht van een granaat'

7 december 2014 om 11:03
nl
In een huis aan de Biehoeve in Breda heeft de politie 75 kilo illegaal zwaar vuurwerk gevonden. Het vuurwerk kan de verwoestende kracht van een handgranaat hebben, werd zondag bekendgemaakt.
Geschreven door

De politie ontdekte het knalwerk zaterdag na een tip. Agenten doorzochten het huis en vonden het vuurwerk op zolder. De partij bestond onder meer uit de roemruchte Cobra, één van de hardst knallende soorten vuurwerk.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=aREZIQIJbCE]
De bewoner gaf ter plekke toe dat de illegale knalstaven van hem waren. Tegen de 55-jarige man maakte de politie een proces-verbaal op.
'Gevolgen niet te overzien'De politie treedt naar eigen zeggen hard op tegen illegaal vuurwerk. "Illegaal vuurwerk levert gevaar op. Bij onjuiste opslag of een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien", waarschuwt ze.
In Nederland mag goedgekeurd vuurwerk niet meer dan zes gram flitspoeder bevatten. Dit is beduidend minder dat het illegaal vuurwerk dat de politie tegenkomt. Er gaan knallers rond met liefst 100 gram flitspoeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.