CDA Tilburg laat tanden zien na fataal ongeluk Stitch: 'Vuurwerkbrief voor alle ouders' - Omroep Brabant
Video

CDA Tilburg laat tanden zien na fataal ongeluk Stitch: 'Vuurwerkbrief voor alle ouders'

7 december 2014 om 18:35
nl
Voor CDA Tilburg is de maat vol. De partij wil de strijd aanbinden met illegaal vuurwerk, nadat zaterdagnacht het nietsvermoedende hondje Stitch om het leven kwam door een ontploffend mortier. “Helaas is dit tragische incident slechts één van de vele voorbeelden”, schrijft raadslid Joost van Puijenbroek.
Geschreven door

De Jack Russel snuffelde zaterdagnacht aan een buis toen het vuurwerk dat erin zat, ontplofte. Vandalen gebruikten de buis om er zwaar vuurwerk mee af te steken, meldt de politie. Het ongeluk gebeurde om halfdrie in de Korhoenstraat.
'Rol van ouders niet vergeten'Volgens Van Puijenbroek moet het CDA bij de strijd tegen illegaal vuurwerk zowel ‘repressief als preventief’ optreden. “Hierbij moeten we de rol van de ouders niet vergeten”, benadrukt het raadslid. “Illegaal vuurwerk is populair, zeker bij jongeren. Niet voor niets vallen in deze leeftijdscategorie de meeste vuurwerkslachtoffers.”
Het CDA vindt dat de lokale politiek moet kijken naar de rol van ouders bij het bestrijden van illegaal vuurwerk. De partij zal tijdens de raadsvergadering van 15 december een motie indienen om de burgemeester op te roepen om ook de ouders van Tilburgse jongeren te betrekken bij de bestrijding van illegaal vuurwerk. [YouTube:body:http://youtu.be/Q5Xg64NO76o?list=UUp2w6RCcZ2pgCgvNZCN4ciA]
AfsteekverbodOok overweegt het CDA een afsteekverbod op bepaalde plaatsen. “De komende jaarwisseling moet uitwijzen welke maatregelen we in Tilburg het beste kunnen nemen. Maar doorgaan op de huidige weg is wat ons betreft geen optie”, aldus Van Puijenbroek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.