Brons Femke Heemskerk op 200 meter vrij in Doha: 'Ik ben heel tevreden'

7 december 2014 om 19:23
nl
Femke Heemskerk heeft zondag de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha afgesloten met een bronzen medaille op de 200 meter vrije slag. De wereldkampioene op de 100 meter vrij tikte in de finale aan in de tijd van 1.51,69.
Geschreven door

De zwemster van het nationaal trainingscentrum Eindhoven moest hiermee de Zweedse Sarah Sjöström en de Hongaarse Katinka Hosszu (1.51,18) voor zich dulden. Sjöström scherpte met 1.50,78 het wereldrecord aan dat met 1.51,17 op naam stond van de Italiaanse Federica Pellegrini.
Heemskerk behaalde bij dit WK op de 100 meter vrije slag haar eerste individuele titel op een mondiaal toernooi. Ook won ze goud op de 4x50 meter vrij, de 4x100 meter vrij en de 4x200 meter vrij.  
Heemskerk kan leven met bronzen afsluiting"Ik ben heel tevreden'", zei Heemskerk na haar race tegen de NOS. "Natuurlijk had ik goud gewild, maar dan had ik in de 1.50,70 moeten zwemmen en dat zat er niet in vandaag. Ik heb een fantastisch WK gezwommen. Het komt aardig in de buurt van mijn beste toernooi ooit."
Voor haar race op de 200 meter vrij kwam Heemskerk met de vrouwen in actie op de 4x50 meter vrij. Twaalf medailles waarvan vijf goudenDe kleine volledig vrouwelijke afvaardiging in Doha behaalde twaalf medailles, waarvan vijf van goud. Dat is de beste score ooit bij een WK in het 25-meterbad. In 1999 werden er in Hongkong tien plakken behaald.
Naast het individuele goud van Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo (50 meter vrij) en de drie titels op de estafette pakten Moniek Nijhuis (tweemaal), Inge Dekker, Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal in Qatar een bronzen medaille. Van Rouwendaal eindigde ook een keer als tweede.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.