FrieslandCampina genomineerd voor Slechtste Slogan Verkiezing: The white stuff. Are you made of it?

7 december 2014 om 23:05
nl
Een slogan onder een product of bedrijfsnaam kan zó slecht zijn, dat het alsnog veel publiciteit oplevert. Daar zorgt de Slechtste Slogan Verkiezing voor, waar zowel kleine zelfstandigen als grote multinationals aan de schandpaal worden genageld. Dit jaar zijn het van oorsprong Zuid-Nederlandse FrieslandCampina en Multivlaai (Oosterhout) in de race voor deze 'prestigieuze prijs’.
Geschreven door

Dat laat het platform ‘Slechte slogans’ zondag weten.
Bedenkelijke tekstFrieslandCampina is één van de tien genomineerden. De afdeling ‘Campina Boer en Land’, die producten bereidt met biologische melk van Nederlandse boerderijen, maakt op billboards promotie voor ‘biologische halfvolle melk’.
Het reclamebord wordt natuurlijk opgesierd met een lekker glas melk, maar daaronder staat de volgende bedenkelijke tekst geschreven: 'The white stuff. Are you made of it?'. Voor de jury reden genoeg om FrieslandCampina te nomineren.
Het zuivelbedrijf stapt in de boksring met onder andere Multivlaai, de vlaaienverkoper die zijn hoofdkantoor in Oosterhout heeft staan. Op een promotiekaart van het bedrijf staat de grappig bedoelde tekst ‘Frequent Vlaaier Kaart’ geschreven.
'Go fun yourself'Tot de slechtste slogans behoren ook: Always in egg-tion for you! (Bouwhuis Enthoven eiproducten), Uw kind, ook ons een zorg (H3O kinderdagverblijf) en Go fun yourself (Toyota Aygo). Initiatiefnemer Tefke van Dijk hoopt met de verkiezing bedrijven wakker te schudden.
“Met de Slechte Slogan Verkiezing willen we deze discussie aanzwengelen zodat bedrijven in de gaten krijgen dat niet elke slogan goed aanslaat.” Een tienkoppige jury heeft uit een recordaantal inzendingen (279 slogans) de shortlist samengesteld.
Vanaf maandagochtend kunnen mensen hun stem uitbrengen op sloganverkiezing.nl. De uitslag wordt dinsdag bekendgemaakt.
'De Cock'Jan de Cock Mode in Tilburg kwam vorig jaar met de allerslechtste slogan van Nederland op de proppen. Met de slogan 'It's de Cock that makes the man' werd de Tilburgse kledingzaak uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing.
De volledige lijst van slechtste slogans van 2014:1.        In-Koe-sief - Eetcafé de Lachende koe2.        Always in egg-tion for you! - Bouwhuis Enthoven3.        The white stuff. Are you made of it? - Campina Boer en Land4.        Van die sign er niet zo veel! - Robin Design5.        Een timmer timmert, een tandarts boort... maar wij zitten lekker in Velsen Noord - aannemer Braak Velsen6.        Uw kind, ook ons een zorg - H3O Kinderdagverblijf en kinderopvang7.        Go fun yourself - Toyota Aygo8.        Henny's Rits geeft één broek ... voor twee billen - Henny’s Rits9.        Soms vergeet de koe dat die een kalf is geweest… - kleine-rijopleidingen.nl10.        Frequent Vlaaier Kaart - Multivlaai[YouTube:http://youtu.be/XQXq84pBlWk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.