Ranomi Kromowidjojo geniet van gouden bevestiging: 'Het gevoel is weer goed'

7 december 2014 om 21:34
nl
Ranomi Kromowidjojo laat niet vaak haar emoties zien. Zelfs na haar gouden successen bij de Spelen in Londen reageerde de 24-jarige zwemster nuchter. Maar zondag na het behalen van de wereldtitel op de 50 meter vrij bij de wereldkampioenschappen kortebaan kwamen toch de tranen. "Het was heel fijn om weer op de hoogste tree van het podium te staan."
Geschreven door

Met haar titel kon Kromowidjojo eindelijk een streep zetten onder een moeilijke periode. Eerder dit jaar was de breuk met coach Christiaan Sloof en moest ze weer met een nieuwe trainer aan de slag. In wedstrijden kon ze weinig indruk maken en ook kwam er een einde aan haar relatie met Pieter van den Hoogenband.
Ze besloot de Europese kampioenschappen langebaan in Berlijn te laten schieten om aan haar vorm te werken. Na deze beslissing groeide bij de buitenwereld de onzekerheid of ze wel weer op haar oude niveau zou komen.
'Ik ben heel gelukkig' Kromowidjojo hield zich altijd groot, maar stelde zich in Doha kwetsbaar op. Ook na het gouden succes op de 4x200 meter vrij hield ze het niet droog en leek de spanning van de afgelopen tijd eruit te komen. "Het is voor mij vooral heel fijn dat ik weer lekker kan zwemmen en dat het gevoel weer goed is. Ik ben heel gelukkig.'' Met haar overtuigende winst op de 50 meter vrij kwam voor de pupil van Patrick Pearson de echte bevestiging dat ze op de goede weg is. Met een tijd van 23,32 bleef ze maar net boven het wereldrecord dat sinds vorig jaar augustus met 23,24 op haar naam staat.
'Ik heb mijn visitekaartje afgegeven'"Ik voelde de laatste weken al dat het goed zat. Ik heb ook niet stilgezeten en heb ik mezelf geïnvesteerd, maar je moet het nog wel even waarmaken", aldus de zwemster van nationaal trainingscentrum Eindhoven. "Ik ben blij dat het is gelukt. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven en de buitenwereld kan weer rustig adem halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.