Henk Krol ontkent alle beschuldigingen, maar geeft toe dat hij 'nooit een goede boekhouder was'

8 december 2014 om 00:58 • Aangepast 21 november 2020 om 21:10
nl
Tweede Kamerlid Henk Krol sluit niet uit dat hij als werkgever administratieve fouten heeft gemaakt. In gesprek met Eva Jinek in het programma Jinek noemt de Eindhovenaar zichzelf een ‘slechte werkgever’. “Ik ben ook nooit een goede boekhouder geweest”, geeft de politicus in alle eerlijkheid toe.
Profielfoto van
Geschreven door

Krol werd bij Jinek uitgenodigd naar aanleiding van het winnen van De Zak, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een BN'er die zich in dat jaar schaamteloos heeft gedragen. “Het is wel heel makkelijk om iemand belachelijk te maken, maar hem niet uit te nodigen om zijn verhaal te vertellen", vertelde Krol toen aan Omroep Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

'Nooit geld in eigen zak gestoken'Bij Jinek schuift de Eindhovenaar opnieuw alle beschuldigingen van tafel. “Als je voor deze prijs genomineerd wordt, moet er wel een kern van waarheid in zitten. Dat is niet zo”, licht het Kamerlid toe. “Ik heb nog nooit geld in mijn eigen zak gestoken. Natuurlijk niet.”
Krol baalt dat dat beeld bij veel mensen is blijven hangen. Hij had graag een toelichting willen geven tijdens de uitreiking van de prijs. “Als het zó goed met je gaat, komen er van die onzinverhalen. Ik ben nooit autoritair geweest of een oplichter, dat is allemaal niet waar.”

Wachten op privacy instellingen...

'Er was niemand anders'Wel erkent Krol dat het bij de Gay Krant administratief allemaal niet vlot liep. “Ik ben daar nooit goed in geweest, maar er was niemand anders die de kar wilde trekken.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.