Zo ziet het afgebrande gemeentehuis van Waalre er van binnen uit na de verwoestende aanslag [VIDEO] - Omroep Brabant
Video

Zo ziet het afgebrande gemeentehuis van Waalre er van binnen uit na de verwoestende aanslag [VIDEO]

8 december 2014 om 11:16 • Aangepast 21 november 2020 om 21:10
nl
De trap naar de eerste verdieping is verkoold. Muren zwartgeblakerd, ramen kapot. Aan de muur van een kantoor hangen nog een tiental kapotte fotolijstjes met daarin herinneringen aan personeelsfeestjes van de gemeente Waalre.
Profielfoto van
Geschreven door

Het zijn de pijnlijke herinneringen aan de aanslag op het gemeentehuis van de gemeente, twee jaar geleden. Nu gaat de sloopkogel er tegenaan. De kantoren uit de jaren '70 en '90 zullen verdwijnen. "Met kerst meegerekend moeten de vleugels eind januari verdwenen zijn" , licht wethouder Marina Starmans toe.
Na de sloop blijft er een kale vlakte met gras achter. Alleen de gevels van het oude, monumentale gemeentehuis blijven voorlopig overeind. Wat er met de restanten gaat gebeuren, is nog niet bekend. De gemeenteraad moet daar een beslissing over nemen.

Wachten op privacy instellingen...

Mos op marmeren vloerPrecies bij dat monumentale deel was de publieksingang naar de balies, maar daar is nu weinig van over. De plek ligt nu in de buitenlucht. Er groeit mos op de oude marmeren vloer en op sommige plekken liggen bevroren waterplassen, laten de beelden zien.
Starmans: "Hier haalden mensen vroeger hun paspoort of rijbewijs op, maar dit pand betekende meer dan dat. Mensen kwamen hier om te trouwen of kwamen hun pasgeboren kind aangeven."
Daders nog niet gepaktVoor nu is het gebied rond het gemeentehuis afgesloten. Over ruim een maand kunnen inwoners er weer wandelen. En al die tijd lijken de verantwoordelijken voor de aanslag hun straf nog steeds te ontlopen.

Wachten op privacy instellingen...

Alle berichtgeving over de aanslag in Waalre is terug te lezen op de themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.