NOC*NSF respecteert eventuele boycot EK schaatsen Ireen Wüst: 'Snap dat sporters hierover nadenken'

8 december 2014 om 12:56
nl
Als Ireen Wüst het EK schaatsen in Rusland daadwerkelijk wil boycotten, respecteert sportkoepel NOC*NSF dit. Dat laat een woordvoerster van de sportkoepel weten.
Geschreven door

De schaatsster uit Goirle vertelde zondag dat ze het 'gevoelsmatig niet vindt kloppen' haar titel in Rusland te verdedigen. "Politiek gezien klopt er natuurlijk heel veel niet in dat land'', liet de kopvrouw van Team Continu tegenover de NOS weten. Verder wees Wüst op de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines.
Eerder sprak ook Marrit Leenstra haar twijfels al uit. Coach Jan van Veen liet weten sowieso niet naar het EK schaatsen te gaan.
'Doen wat ze zelf goed vinden'"We respecteren de beslissing van de sporters, want we denken dat zij voor zichzelf de juiste keuze kunnen maken", benadrukt een woordvoerder van NOC*NSF. "Het is ook goed voor te stellen dat sporters hierover nadenken. Ze moeten ook vooral doen wat ze zelf goed vinden. We zijn er als NOC*NSF zelf alleen niet zo'n voorstander van om hierin voorop te lopen."
De sportkoepel houdt zich op de achtergrond. "Het is altijd een ingewikkelde discussie, maar bij boycotten volgen we altijd de lijn die voor heel Nederland geldt. Dit is verder een zaak van de schaatsbonden KNSB en ISU.''
'Leven in vrij land'Ook de KNSB laat weten de mening van de sporters 'absoluut te respecteren'. "We leven niet voor niets in een vrij land", vertelt technisch directeur Arie Koops. "Als persoon denk ik ook over dit soort zaken na. Politiek gezien hebben we als individu allemaal een mening. Bepaalde dingen kunnen gewoon niet. Maar als technisch directeur van de KNSB moet ik toch vooral naar de sportieve kant kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.