MH17-konvooi dinsdag om 14.00 uur op vliegbasis Gilze-Rijen

8 december 2014 om 13:47
nl
Het konvooi met wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines komt dinsdagmiddag om twee uur aan op vliegbasis Gilze-Rijen. Het konvooi bereikt maandagnacht de Duits-Nederlandse grensovergang Bad Bentheim/De Lutte, even ten zuidoosten van Oldenzaal.
Geschreven door

De wrakstukken van het vliegtuig worden op de vliegbasis Gilze-Rijen onderzocht. Er wordt een poging gedaan om een deel van het vliegtuig te reconstrueren. De vier vrachtwagens met wrakstukken zijn afgelopen week vertrokken uit Oekraïne. Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp mogen bij de aankomst van de vrachtauto's aanwezig zijn.
Nog vier vrachtwagensHet konvooi van vier vrachtwagens stond maandagochtend geparkeerd bij de Duitse stad Hannover. Het is volgens een woordvoerder van de politie Nedersaksen de bedoeling dat er nog vier vrachtwagens aan het konvooi worden toegevoegd. Wat voor trucks dat precies zijn, kon hij niet zeggen. Onderweg zal het konvooi opnieuw worden begeleid door veel auto's van de politie Nedersaksen.
De colonne moet rond 01.00 uur 's nachts weer gaan rijden en zal een uur of drie later aan de grens met Nederland aankomen. Daar zal het worden overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten.
Transport verloopt volgens planHet transport van de wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines door Duitsland verloopt volgens plan. Dit heeft de politie van de deelstaat Nedersaksen maandagavond gezegd tegen het ANP. Het konvooi komt in de nacht van maandag op dinsdag aan bij de Duits-Nederlandse grensovergang Bad Bentheim/De Lutte, even ten zuidoosten van Oldenzaal.        
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.