Jumbo betreurt ophef over betaling artiesten voor tv-reclame: ‘Ze hebben belangeloos meegewerkt'

8 december 2014 om 13:08
nl
Jumbo betreurt de commotie die op social media ontstond na uitspraken van Lange Frans. De zanger, die in de nieuwe drie minuten durende tv-reclame te zien is, liet weten dat hij betaald is om aan de commercial mee te werken. De Veghelse supermarktgigant laat maandag in een verklaring weten dat dit niet klopt.
Geschreven door

“In tegenstelling tot wat nu op social media verschijnt, hebben alle betrokken artiesten belangeloos meegewerkt aan de opname van het themalied, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan negen maatschappelijke organisaties”, schrijft Jumbo in de verklaring.
Alleen onkostenvergoeding“De artiesten hebben enkel een geringe onkostenvergoeding gekregen voor de dag dat zij hebben meegewerkt aan de opname van de tv-reclame.” Henny Huisman laat aan RTL weten dat hij een paar duizend euro heeft gekregen voor zijn deelname. Volgens Huisman moet dat gezien worden als onkostenvergoeding.
Met de reclame wil Jumbo geld ophalen voor de Voedselbank. De boodschap is dat mensen die het minder breed hebben, ook kerst moeten kunnen vieren. René Froger schreef speciaal voor de reclame het lied ‘Samen vieren we Kerst’.
“Jumbo hoopt dat dit misverstand het doel van deze actie – aandacht vragen voor armoede en eenzaamheid – niet in de weg staat.”
Wisselende reactiesDe reclame werd afgelopen weekend voor het eerst uitgezonden. Het leidde tot wisselende reacties.
[YouTube:body:http://youtu.be/VJ_eie3WtCc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.