Neem chocopasta mee naar voorstelling Afslag Eindhoven over de voedselbank - Omroep Brabant

Neem chocopasta mee naar voorstelling Afslag Eindhoven over de voedselbank

8 december 2014 om 15:10
nl
Chocopasta, pindakaas en hagelslag. Wie straks komt kijken naar de voorstelling 'Waldo en de Outsiders' wordt gevraagd dat soort broodbeleg mee te nemen. Theatergezelschap 'Afslag Eindhoven' zet zich, net als veel andere organisaties deze maand, in voor de voedselbanken.
Geschreven door

Dat niet alleen! Bij 'Waldo en de outsiders' is een voedselbank zelfs het decor voor de voorstelling. De spelers en de regisseur zijn vooraf een kijkje komen nemen bij de voedselbank in Eindhoven. En daar zijn ze dan ook erg benieuwd naar het resultaat.
Oude rockerNou is te hopen dat die Eindhovense voedselbank niet al te zeer lijkt op de denkbeeldige organisatie in de voorstelling. Het verhaal van de voorstelling draait voor een groot deel om de hoofdpersoon Waldo - een oude, idealistische rocker gespeeld door Rogier Schippers - die weet dat zijn voedselbank feitelijk failliet is maar die dat niet over zijn lippen krijgt in de gesprekken met zijn vrijwilligers, zelfs niet op het feestje voor het vijfjarig bestaan van de organisatie. En dat kan dus niet lang goed gaan!
Voor regisseur Yvonne van Beukering gaat de voorstelling over 'idealisme en zakelijkheid' en over de noodzaak om iets te hebben waarin je gelooft.
Voedselbank blij'Waldo en de Outsiders' speelt in een loods op sectie-C, een oud industrieterrein in Eindhoven dat al een poosje is overgenomen door kunstenaars en kleine creatieve bedrijven. De voorstelling is daar vanaf woensdag te zien.
De Eindhovense voedselbank is blij met de actie van Afslag Eindhoven. De organisatie maakt elke week voedselpakketten voor honderden Eindhovenaren en verwacht dat dat aantal de komende tijd alleen maar  toe zal nemen.
[YouTube:body:http://youtu.be/CnZEhGQUd0Y]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.