Video

Beheerder kantine RKVV Tongelre zit er doorheen na overval: ‘Hij kreeg pistool tegen zijn hoofd'

8 december 2014 om 15:18
nl
Gaby, de 58-jarige beheerder van de kantine van RKVV Tongelre in Eindhoven, zit er helemaal doorheen na de gewelddadige overval zaterdagnacht in de kantine bij de voetbalclub. Gaby kwam 's nachts om halfvier terug omdat hij zijn telefoon had vergeten. Buiten, tussen het hek en de kantine werd de nietsvermoedende vrijwilliger overmeesterd door drie overvallers.
Geschreven door

“Hij werd tegen de grond gewerkt en over de stoep gesleurd en kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. Onder dwang moest hij de kantine openen en daar de kluis leegmaken. De buit was duizend euro”, zegt voorzitter Gijs van Geffen van de voetbalclub. De beheerder heeft nog veel pijn en is zwaar aangeslagen door de overval.
Gaby laat tegenover Omroep Brabant weten nog steeds erg bang te zijn en slecht te slapen: "Ik ga pas naar bed als ik omval". Het slachtoffer heeft ook nog steeds pijn. Het pistool dat tegen zijn hoofd is gedrukt, dat vond hij nog het ergste.
Veel geld"Duizend euro lijkt misschien een klein bedrag, maar voor de voetbalclub is het veel geld", zegt de voorzitter. "Bovendien, wie wil nou niet duizend euro extra in de dure decembermaand."
De voorzitter denkt niet dat de daders leden van de club zijn. “Gaby is bij iedereen enorm geliefd, bovendien zou hij de stemmen hebben herkend."
Voorzitter Gijs van Geffen zegt dat voetbalclubs steeds vaker doelwit zijn van overvallers. Hij sluit niet uit dat de daders hangjongeren zijn die vaak bij het afgelegen terrein van RKVV zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.