Geen straf voor politieagent die verdachte in Nuland in het been schoot

8 december 2014 om 16:05
nl
Een politieagent uit Megen wordt niet gestraft voor het in het been schieten van een verdachte, twee jaar geleden in Nuland. De rechtbank in Den Bosch bepaalde maandag dat de politieman terecht zichzelf verdedigde.
Geschreven door

De agent (54) trok zijn dienstwapen toen hij de verdachte Pool na een wilde achtervolging aantrof op de oprit van een huis. Hij schoot de man van 31 in zijn been toen die een onverwachte beweging maakte. De verdachte moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.
De officier van justitie wilde de agent niet vervolgen, maar werd door het gerechtshof daartoe gedwongen na een klacht van de verdachte.
DreigendDe rechtbank vindt dat er geen reden was voor de agent om het dienstpistool te trekken. Maar omdat de Pool weigerde zijn handen te laten zien, de agent strak bleef aankijken en een onverwachte beweging maakte met zijn hand leek het er op dat een aanval dreigde. De agent mocht zich daarom verdedigen, aldus de rechtbank.
Overigens: Ook de 31-jarige verdachte kreeg geen straf voor de drugs die bij hem werden aangetroffen, omdat de agent hem in zijn been schoot. De rechter vond toen dat de agent 'in strijd met de ambtsinstructies' had geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.