'Stelletje tuig' vernielt met zwaar vuurwerk nieuwe BMW in Oud Gastel, vijftienduizend euro schade

8 december 2014 om 17:25
nl
Met een stuk zwaar vuurwerk is zondag in Oud Gastel een bijna nieuwe BMW 3 Serie opgeblazen. De daders zijn op beelden van bewakingscamera's vastgelegd. Eigenaar Jeroen Bömer heeft aangifte gedaan. Hij hoop dat 'het stelletje tuig' snel wordt opgepakt.
Geschreven door

De auto, van ruim vier maanden oud, stond zondagochtend geparkeerd voor het huis van Bömer aan de Sint Antoinedijk, in het buitengebied van Oud Gastel.
BrokstukkenRond kwart voor zes klonk er op de dijk een enorme knal gevolgd door een grote lichtflits. De ruiten van de BMW spatten uit elkaar en brokstukken van het dashboard en het schuifdak vlogen in het rond.
Jeroen hoorde de klap zelf niet, omdat hij aan de andere kant van het huis lag te slapen. Pas bij daglicht zag hij zijn zwaar gehavende auto. "Wie doet nu zoiets? Vijanden heb ik niet."
Vuurwerk tegen zijruitOp camerabeelden is te zien hoe de daders in een auto komen aanrijden en voor het huis van Bömer stoppen. Vervolgens plakken ze een stuk vuurwerk tegen de zijruit en gaan ze ervandoor richting Stampersgat.
De explosie heeft volgens Bömer voor zeker vijftienduizend euro schade aangericht. De auto staat inmiddels bij een schadeherstelbedrijf.
Onderzoek politieDe daders zijn nog spoorloos. Jeroen heeft maandagmiddag aangifte gedaan. De politie gaat de bewakingsbeelden bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.