Vijf verdachten uit regio Den Bosch vast voor diefstal vogels uit Avifauna

8 december 2014 om 17:28
nl
Voor de diefstal van vogels bij Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn zitten nu drie mannen vast uit Den Bosch, een man uit Oss en één uit Drunen. In totaal zijn acht verdachten aangehouden, van wie drie na verhoor zijn vrijgelaten.
Geschreven door

Bij de diefstallen bij Avifauna op 15 en 16 september, werden 36 zeldzame vogels gestolen.
Tijdens het omvangrijke onderzoek werden in Nijmegen, Den Bosch en Drunen 24 vogels teruggevonden. Twee van deze vogels zijn overleden.
Verdachten allen uit Noordoost-BrabantDe laatste aanhouding was die van een 32-jarige man uit Drunen vorige week dinsdag. Hij moet van de rechter-commissaris in Den Haag nog zeker twee weken vastzitten.
Eerder waren in het onderzoek al 4 mannen uit Den Bosch en Oss opgepakt. Zij zijn door de raadkamer voor 90 dagen vastgezet.
Daarnaast zijn nog drie verdachten tussen de 24 en 53 jaar uit Nuland, Drunen en Schijndel aangehouden. Zij zijn na in verzekering stelling en verhoor op vrije voeten gesteld.
BeloningAlle verdachten zouden betrokken zijn bij één of meerdere vogeldiefstallen, of illegale vogels in bezit hebben of hebben doorverkocht.
Bij de 24-jarige man in Den Bosch werden op 18 november 14 vogels uit Avifauna aangetroffen in een schuur. Eén vogel was dood en twee waren er zorgelijk aan toe.
De dieven worden er ook van verdacht dat zij in onze eigen provincie zeldzame vogels hebben gestolen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.