Wrakstukken MH17 aangekomen in Nederland: aankomst om twee uur op vliegbasis Gilze-Rijen

9 december 2014 om 06:54
nl
Acht vrachtwagens met brokstokken van MH17 zijn maandagnacht en dinsdagochtend vanuit Duitsland aangekomen in Nederland. Bij de Overijsselse plaats Oldenzaal is het transport de grens overgestoken. Het konvooi is op weg naar vliegbasis Gilze-Rijen, waar de brokstukken dinsdagmiddag rond twee uur aankomen.
Geschreven door

Vliegbasis Gilze-Rijen vormt het decor van de reconstructie van een deel van het gecrashte toestel. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft de leiding over het onderzoek en hoopt met een reconstructie van de brokstukken de oorzaak van de ramp te kunnen achterhalen.
Langzaam Vorige week werden de wrakstukken op transport gezet vanuit Charkov in Oekraïne. Via Polen en Duitsland reden de vrachtwagens richting de Nederlandse grens. Het transport nam dagen in beslag, omdat de vrachtwagens maximaal 70 kilometer per uur konden rijden. Daarom werd in Duitsland alleen 's nachts gereden.
De wrakstukken worden vervoerd in vier vrachtwagens.
[youtube:body:http://youtu.be/VkUkAk6uyGw]
ReconstructieOp het moment dat ze arriveren bij vliegbasis Gilze-Rijen, worden de wrakstukken gefotografeerd, gescand en ingedeeld. In een hangar begint dan de reconstructie van het vliegtuig, een Boeing 777 van Malaysia Airlines.
De aankomst van het wrak heeft geen ceremonieel karakter. Wel mogen nabestaanden van MH17-slachtoffers bij de aankomst van het konvooi aanwezig zijn. Bij de ramp met de MH17 kwamen 298 mensen om het leven, onder wie vijftig Brabanders.[tweet:body:https://twitter.com/Harmen_vd_Veen/status/542196717723332609]
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.