DAF Eindhoven schrapt uitzendbanen, want Rusland koopt minder vrachtwagens

9 december 2014 om 09:04
DAF Eindhoven moet de productie bijstellen vanwege de crisis in Rusland. De vraag naar trucks is zover gedaald dat het concern twee- tot driehonderd uitzendbanen moet schrappen.
Geschreven door

Door de slechte economische situatie in Rusland wordt er in januari 15 procent minder geproduceerd. Per dag worden dan 140 trucks gemaakt. Volgens een woordvoerder van de vrachtwagenfabrikant werden er in Eindhoven vorig jaar nog 3900 vrachtwagens afgeleverd voor de Russische markt. Dat is goed voor 7 procent van het totaal.
Roebel maakt vrije valDAF Trucks verkocht vorig jaar 3900 vrachtwagens in Rusland, ongeveer 7 procent van het totaal. Door de scherpe daling van de Russische roebel zijn West-Europese trucks voor klanten uit Rusland een stuk duurder geworden. Overigens laten andere vrachtwagenproducenten ook sombere geluiden horen over de marktverwachtingen.
Ook een tegenvallende vraag uit West-Europa speelt mee in het besluit om de bouw van trucks op een lager pitje te zetten. "Hoewel transportactiviteiten in Europa op een goed niveau liggen, blijven vervoerders terughoudend in het vernieuwen van hun vloten'', aldus directeur Harrie Schippers.

Wachten op privacy instellingen...