Acute diarree achter het stuur? Dan naar CareToGo bij Truckstop Asten

9 december 2014 om 10:42
nl
Snel een koffie,een broodje en ook even langs de dokter om bijvoorbeeld even naar je longen te laten luisteren. Binnenkort kan het allemaal bij Truckstop Nobis langs de A67 in Asten. In februari opent daar mogelijk de tweede vestiging van CareToGo.
Geschreven door

De bedoeling is dat de truckers die er dagelijks stoppen vlug even tijdens hun rustpauze naar de dokter kunnen.
Het gaat om een inloopkliniek voor eenvoudige acute klachten zoals bijvoorbeeld oorpijn, hoesten en diarree. Een consult gaat wel 27,50 euro kosten. De zorgverzekeraars hebben laten weten dat dit niet vergoed wordt. De eigen huisarts is daardoor stukken goedkoper, want dat kost negen euro en wordt wel vergoed.
Buitenland kent soortgelijke kliniekenMinister Schippers laat weten dat het initiatief inspeelt op de vraag vanuit de klant. De huisartsenverenigingen in Nederland zijn minder te spreken over het initiatief. Directeur Goldschmidt van CareToGo zegt snel in Brabant te willen beginnen. Hij voert overleg met de directie van Truckstop Nobis.In het buitenland bestaan dit soort laagdrempelige klinieken al langer.
Den Haag had voor Nederland de primeur. Daar is de CareToGo gevestigd bij het Centraal Station. Aanvankelijk was de directie van Truckstop Nobis enthousiast over het initiatief.Maar nadat het idee uitlekte heeft Nobis meer tijd nodig.
Definitieve beslissing komt later" De directie laat mij snel weten of het plan doorgaat of niet", zo zegt de directeur van CareToGo tegen Omroep Brabant. Mocht het niet doorgaan in Asten dan is Goldschmidt van plan om ergens anders in Brabant een vestiging te openen. "Iedereen is er van overtuigd dat vooral truckers op internationale routes hier gebruik van gaan maken. Ze gaan namelijk vanwege hun werk niet zo snel naar een dokter", zo voegt Goldschmidt er aan toe. Andere weggebruikers kunnen er overigens straks ook terecht:"Het is net Albert Heijn,iedereen is welkom".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.