Video

Moeder van dode Rachel Brito Abelenda uit Tilburg is wachten beu: 'Ik wil antwoorden'

9 december 2014 om 17:40
nl
De moeder van Rachel Brito Abelenda uit Tilburg is het wachten op voortgang in de rechtszaak rond de dood van haar dochter beu. Vorige week werd duidelijk dat de rechtszaak pas medio 2015 verder gaat. Ook dan zal nog geen strafeis worden uitgesproken.
Geschreven door

En dat duurt Yalili Abelenda veel te lang, vooral omdat de man die uitsluitsel kan geven over de laatste levensuren van haar dochter, warrige verklaringen aflegt.
'In Cuba was dit al opgelost'Aan de keukentafel vertelt moeder Yalili Abelenda haar verhaal. De uit Cuba geëmigreerde vrouw snapt niets van de stroperigheid van het Nederlandse rechtssysteem. "In Cuba was deze zaak allang opgelost." Vorige week werd duidelijk dat er aanvullend onderzoek nodig is in de zaak rond verdachte 'Shvan,' destijds de vriend van Rachel.
De vrouw werd in september vorig jaar dood gevonden in een auto aan de Stokhasseltlaan in Tilburg. Shvan zat bij haar in de auto en verdween vlak daarna spoorloos. Hij werd in december opgepakt in Zwitserland en in maart uitgeleverd aan Nederland.
Het stel was sinds 2009 samen en woonde al enkele jaren in bij Yalili en haar Tilburgse man. Het ging al een tijdje slechter en volgens Abelenda wilde haar dochter een eind maken aan de relatie. "Shvan werd steeds jaloerser en controleerde haar werkelijk op alles. Ze wilde van hem af."
'Mijn dochter was zwanger'Volgens Yalili Abelanda kwam Rachel er een paar dagen voor haar dood achter dat ze zwanger was. "Maar dat wilde ze absoluut niet aan hem vertellen, ze wilde niet met hem verder."
Dat zou volgens Abelenda ook de aanleiding zijn geweest voor de mysterieuze dood van Rachel. Nog altijd is haar doodsoorzaak niet vast komen te staan. "Ze heeft tegen hem gezegd dat het kind van een ander was, ik denk dat hij daardoor is doorgedraaid en haar iets heeft aangedaan."
Hoewel de verdachte ontkent dat hij iets met Rachels dood te maken heeft, gaat justitie ervan uit dat hij haar gesmoord heeft met een broek. Tot op de dag van vandaag heeft Shvan aan de familie niet duidelijk gemaakt wat er in de laatste levensuren van Rachel is gebeurd. En dat steekt moeder Yalili het meest. "Ik wil antwoorden, als iemand mij kan helpen, help mij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.