PSV-legende Luc Nilis praat in 'Karakters' over zijn donkere jaren: 'Ik was de richting kwijt'

9 december 2014 om 17:05
nl
PSV-legende Luc Nilis praat dinsdagavond in het Belgische televisieprogramma 'Karakters' voor het eerst over zijn donkere periode na zijn voetballoopbaan. Nilis raakte namelijk gokverslaafd en belandde in de krotten van de samenleving, vertelt hij in een openhartig interview met Canvas. "Luc is een hele timide man. We zijn dan ook heel blij dat hij met ons wilde praten", zegt tv-presentator Ben Crabbé.
Geschreven door

De oud-speler en de huidige spitsentrainer van PSV had als speler miljoenen verdiend, maar raakte door zijn gokverslaving in financiële problemen. "Hij wist niet van welk hout hij zijn pijlen moest maken", zegt Crabbé over het zwarte gat van Nilis.
'Richting kwijt'"Plots moet je dan je leven gaan opbouwen als een gewone man in het gezin. Terwijl het de vijftien jaar daarvoor altijd maar om voetbal heeft gedraaid. Ik was de richting kwijt. En op zo'n moment ga je bepaalde dingen proberen, dingen die echt niet kunnen in het leven. Gokken, met de kaarten spelen voor geld, bijvoorbeeld. Als je dan op een bepaald moment over de limiet gaat, gaat er toch een lampje branden'', aldus Nilis. [Youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=nmzyt7yrjck&list=UUlxySOx5Vjkh-Qk11Xt7OjA]Hij kwam door gokproblemen financieel in de problemen. "Mijn ex-vrouw had me gewaarschuwd: 'Luc, zo kan het niet meer verder', zei ze me. Die affaire heeft me mijn huwelijk gekost. Maar achteraf bekeken, denk ik dat die waarschuwingen me hebben geholpen."
Karakters: Luc NilisHet programma Karakters wordt vanavond om 21.20 uur uitgezonden op Canvas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.