Vuurwerkslachtoffer vreest voor veiligheid na bom pizzeria Oirschot: ‘Was een aanslag' - Omroep Brabant

Vuurwerkslachtoffer vreest voor veiligheid na bom pizzeria Oirschot: ‘Was een aanslag'

9 december 2014 om 19:30
nl
De eigenaar van pizzeria Piramide in Oirschot is in zak en as. De 43-jarige ondernemer werd afgelopen weekend slachtoffer van een vuurwerkbom. Hij gaat uit van een aanslag. “Dit is de grootste klap in mijn leven. Ik kan de pizzeria misschien nooit meer normaal leiden”, vertelt de eigenaar geëmotioneerd aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De 43-jarige eigenaar, die anoniem wil blijven, is nog altijd niet van de schrik bekomen. Afgelopen vrijdagavond ontplofte er een vuurwerkbom in zijn hand. De politie pakte niet veel later een 18-jarige man op die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontploffing.
'In een reflex pakte ik het op'Zelf denkt de ondernemer liever niet meer terug aan dat moment. Toch denkt hij dat het hem nog de rest van zijn leven zal achtervolgen. Het was vrijdagnacht, twintig minuten voor sluitingstijd, toen hij opeens een groot, fel licht zag buiten voor zijn pand.
“Ik was binnen in de zaak bezig toen we een lichtflits buiten zagen, direct achter het raam. In een reflex rende ik naar buiten, zag dat er vuurwerk in het kozijn stond, en pakte het om het weg te gooien, weg van het raam." Het noodlot sloeg echter toe: het illegale stuk vuurwerk ontplofte in zijn hand. De knal was groot, het geluid oorverdovend.[YouTube:body:http://youtu.be/2Ab7D3SvFHU]
'Deel van vinger hing los'“Ik wist toen niet wat ik moest doen. Ik hoorde niets meer, zag m’n kapotte rechterhand en rende in blinde paniek naar binnen”, blikt de eigenaar terug. “Een deel van mijn ringvinger hing los en er was een hoop bloed. Mijn werknemers hebben me geholpen en de ambulance gebeld. Toen ben ik met spoed naar Tilburg gebracht.”Het slachtoffer weet het zeker: de 18-jarige verdachte wilde met de vuurwerkbom bewust schade aanrichten aan de pizzeria. “Dit was overduidelijk een aanslag”, vertelt hij stellig. “Die jongen had vlak voor zijn daad nog bij ons gegeten. Gelukkig hebben getuigen gezien wie het was en kon de politie hem snel oppakken.”
'Dit vergeef ik hem nooit'In het St. Elisabeth Ziekenhuis werd de eigenaar zaterdag succesvol geopereerd. De artsen dachten eerst dat zijn vingers niet meer te redden waren, maar als door een wonder verliep de operatie boven verwachting.  “Ik dacht zelf ook dat ik mijn hand kwijt was. Je wilt niet weten hoe onrustig ik zat te wachten in dat ziekenhuis.”
Het topje van zijn ringvinger is hij zeer waarschijnlijk wel voorgoed kwijt. Zijn gehoor heeft door de oorverdovende klap ook schade opgelopen. Woensdag moet hij terug naar het ziekenhuis en wordt er meer duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.