Video

Pomphouder Couwenberg uit Goirle wil twee ton schadevergoeding van de Staat

9 december 2014 om 20:18 • Aangepast 24 april 2020 om 21:02
nl
Geld wil hij zien. Niet een beetje, maar zeker twee ton aan schadevergoeding. Voor pomphouders langs de grensstreek was het bijna afgelopen jaar 2014 een rampjaar. Door de invoering van een accijnsverhoging werd aan onze kant van de grens de benzine fors duurder. Het gevolg was dat pomphouder Peer Couwenberg uit Goirle veel van zijn klanten naar België zag vertrekken.
Geschreven door

Een groot deel van 2014 heeft pomphouder Couwenberg actie na actie gevoerd voor het terugdraaien van de bewuste accijnsverhoging. Omdat al die inspanningen tot niets hebben geleid heeft hij zich aangesloten bij een stichting van de overkoepelende organisatie BETA, die namens twee pomphouders in de grensstreek een zaak heeft aangespannen tegen de Staat.
Het proefproces vindt plaats op 20 januari 2015. "Wij hebben neergelegd dat de accijns teruggedraaid moet worden en we willen een schadevergoeding." Bij een uitspraak in het voordeel van de pomphouders claimt Couwenberg op voorhand 200.000 euro schade.
"Ik moet mijn zaak weer helemaal opbouwen. Heel wat klanten zijn verdwenen en ik moet dus fors investeren om die mensen weer terug te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan acties en dat soort zaken."
Twee tonHet schadebedrag van twee ton dat Couwenberg bij voorbaat claimt, baseert hij op de financiële schade die hij het afgelopen jaar heeft geleden. "Heel mijn hebben en houden is weg, ik heb helemaal niets meer. Dit was mijn oude dag. Ik zit helemaal aan de grond, wat moet ik nou nog."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.