Tilburg University schrapt 58 banen: bespaarde geld naar onderwijs en onderzoek

9 december 2014 om 20:24
nl
Bij Tilburg University verdwijnen 58 voltijdbanen bij de ondersteunende diensten. Het banenverlies komt door een eerder ingezette bezuinigingsoperatie op niet-onderwijsdiensten. Mogelijk vallen er gedwongen ontslagen.
Geschreven door

Dat maakte de universiteit dinsdag bekend. De universiteit gaat ook onder meer 1,5 miljoen euro op huisvestingsplannen besparen. Het geld dat door de bezuiniging vrijkomt, gaat naar onderwijs en onderzoek. "Excellent wetenschappelijk onderzoek en hoogwaardige opleidingen hebben de hoogste prioriteit om de concurrentiepositie van de universiteit te verstevigen", aldus een woordvoerder.
'Gezamenlijke opgave'"We beseffen dat deze operatie veel van medewerkers zal vragen en grote impact heeft. Wij zetten ons in om dit proces in goed overleg en zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen en roepen iedereen op om de gezamenlijke opgave niet uit het oog te verliezen: de (internationale) concurrentie het hoofd blijven bieden", aldus Koen Becking, voorzitter van het College van Bestuur.  
Hij licht de plannen woensdag om tien uur toe aan leidinggevenden. Een uur later is een bijeenkomst voor het personeel. Volgens Universonline, de website van het universiteitsblad, worden de banen per 1 januari 2017 geschrapt.
Tilburg University gaat extra geld vrij maken voor onderwijs en onderzoek en zal 90 onderzoekers en docenten in dienst nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.