Ongeloof en zorgen om vergunning 'wietcrimineel' in Den Bosch: 'Is dit terug te draaien?'

9 december 2014 om 23:44
nl
Raadsleden in Den Bosch zijn geschrokken en bezorgd. Uit onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat Patrick B. uit Den Bosch een vergunning heeft gekregen om meer dan honderd garageboxen te bouwen. En dit terwijl blijkt dat Patrick B. in Gilze en Rijen betrokken was bij meerdere wietkwekerijen. Ook was hij een van de huurders van het sekshuis Badda Bing in Hulten, een broedplaats voor criminelen. De politiek in Den Bosch wil onderzoek.
Geschreven door

"Het is schokkend en zorgelijk", zegt Hanneke Welten van de VVD. Peter van Doremalen van Groen Links knikt. "Als iemand bijvoorbeeld een café wil beginnen, dan wordt zo iemand nagetrokken. Kennelijk is dat hier niet gebeurd. Daar schrik je toch wel van."
'Hoe is het mogelijk?'Ze hebben het nieuws nog maar net gehoord maar de reacties liegen er niet om. Hoe is het mogelijk dat een crimineel een vergunning krijgt om meer dan honderd garageboxen te bouwen in Den Bosch. Dinsdag bracht Omroep Brabant het nieuws naar buiten dat deze vergunning is verleend aan Patrick B.. Deze Bosschenaar is volgens de Gemeente Gilze en Rijen betrokken geweest bij meerdere wietkwekerijen.
Ook was B. een van de huurders van het inmiddels gesloten sekshuis Badda Bing in Hulten. Daar kwamen criminelen over de vloer die betrokken zijn bij drugshandel, wapenbezit, afpersing en zelfs moord.
'Kan de vergunning worden ingetrokken'De politiek in Den Bosch wil nu onderzoeken of de vergunning aan Patrick B. kan worden ingetrokken. "We moeten maar eens heel goed bekijken of de vergunning terug te draaien is", zegt Paul van der Krabben van Bosch Belang.
De SP heeft intussen schriftelijke vragen gesteld. Patty Hamerslag van de SP: "De afdeling Bouw zien wij als verantwoordelijke. Daar hadden belletjes moeten gaan rinkelen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.