Video

Tot honderd kilometer file op snelwegen rondom Eindhoven na gekantelde vrachtwagen

10 december 2014 om 13:37 • Aangepast 21 november 2020 om 21:08
nl
Ongeveer de helft van alle files in Nederland stonden woensdagochtend op de snelwegen rondom Eindhoven. Op het hoogtepunt stond er ruim honderd kilometer file. De files ontstonden door een gekantelde vrachtwagen op de A2.
Profielfoto van
Geschreven door

De verkeerschaos op de (snel)wegen bij Eindhoven was woensdag aan het eind van het ochtend voor het grootste deel opgelost. Het ergste fileleed is achter de rug, meldde de VID rond het middaguur.
A2 afgeslotenDe A2 in de richting van Maastricht werd afgesloten omdat er een vrachtwagen was gekanteld. Die vrachtwagen werd rond tien uur weer rechtop gezet. Rond drie uur ging de weg weer open.
Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven stond het muurvast door de gekantelde vrachtwagen op de A2. Tussen de afrit bij Hilvarenbeek en knooppunt Batadorp bij Eindhoven stond een file die opliep tot wel twintig kilometer.

Wachten op privacy instellingen...

Geen gevaarlijke stoffenIn de gekantelde tankwagen zouden geen gevaarlijke stoffen zitten. Het ongeval leidde tot lange files op de A2, A58 en de A67. Het verkeer kon gebruik maken van de parallelrijbaan N2.
De VID en de ANWB gaven als advies om de regio Eindhoven zoveel mogelijk te mijden. Zij adviseerden automobilisten tussen de Randstad en Limburg in beide richting om te laten rijden via Venlo en Nijmegen.
Ook de bussen van vervoerder Hermes in Eindhoven reden met flinke vertraging, meldde OVEindhoven. De Bayeuxlaan richting High Tech Campus stond volledig vast.

Wachten op privacy instellingen...

Dieren op A2De A2 bij het Limburgse Kelpen is woensdagochtend in beide rijrichtingen een tijdje afgesloten geweest na een ongeval met een trailer met drie koeien. De afsluiting was nodig omdat het risico bestond dat de koeien over de snelweg gingen lopen, maakte de politie bekend.
De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven. Na een aanrijding kantelde vlak na 9.00 uur een trailer met drie runderen. De brandweer moest de dieren bevrijden door het dak van de trailer te slopen. Hoe het met de koeien is afgelopen, konden woordvoerders van politie en brandweer niet zeggen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.