Brandende shovel in stal met honderd koeien in Made: boer vermoedt poging tot diefstal

10 december 2014 om 11:25
nl
De boer uit Made bij wie dinsdagavond een shovel uitbrandde op het erf, denkt dat iemand heeft geprobeerd het voertuig te stelen. De politie onderzoekt daarom de zaak, meldt een woordvoerder woensdag.
Geschreven door

De boer wist rond tien uur met een trekker de al rokende shovel uit de schuur met honderd koeien aan de Steelhovensedijk te rijden. Daarmee voorkwam hij een grotere brand. Buiten vatte de shovel pas echt vlam. De brandweer bluste het vuur met schuim.
Harde knalDe boer had een harde knal gehoord. Hij dacht dat het om vuurwerk ging, maar hij ging voor de zekerheid toch maar even naar de stal met koeien kijken. Daar ontdekte hij de rokende shovel.
"Je moet er niet aan denken dat de stal met de dieren was afgebrand", zegt de bewoonster woensdag. "Dan was het echt een groot drama geweest. Het is gelukkig allemaal meegevallen en is er alleen materiële schade." De koeien waren flink geschrokken.
IJzeren balkDe ijzeren balk zat niet meer voor de schuurdeur. Daarom denkt de boer dat iemand heeft geprobeerd de shovel te stelen. De politie vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien bij de schuur zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.