Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch op CDA-kandidatenlijst Eerste Kamer

10 december 2014 om 12:24
nl
Het CDA stelt een aantal prominenten kandidaat voor de Eerste Kamer. Dat blijkt uit de advieslijst voor de verkiezing van de Eerste Kamer die de partij woensdag heeft gepubliceerd. Een van die prominenten is de Bossche burgemeester Ton Rombouts.
Geschreven door

Rombouts laat woensdag weten dat hij burgemeester in Den Bosch blijft. Als hij wordt gekozen voor de Eerste Kamer gaat hij de twee functies de eerstkomende jaren combineren. Volgens hem is dat geen probleem. Hij staat op de vijfde plaats op de lijst. Het CDA heeft nu elf senaatszetels.
Onder de nieuwe gezichten zijn de oud-staatssecretarissen Ben Knapen en Joop Atsma. Andere opvallende namen zijn directeur Niek Jan van Kesteren van werkgeversorganisatie VNO-NCW (door sommigen 'superlobbyist' genoemd) en oud-europarlementariër Ria Oomen-Ruiten. De CDA-Senaatslijst wordt aangevoerd door Elco Brinkman.
Definitieve lijst op 11 aprilDe lokale afdelingen van het CDA kunnen nog veranderingen aanbrengen in samenstelling en volgorde van de lijst. De definitieve lijst wordt vastgesteld op het CDA-voorjaarscongres op 11 april.
De leden van de Eerste Kamer worden op 26 mei gekozen door de Provinciale Statenleden, die zelf op 18 maart worden gekozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.