Ruim dertig pistoolmitrailleurs gevonden in Oss, drie mannen vast voor wapenhandel

10 december 2014 om 16:14
nl
Bij de wapenvondst, vorige week dinsdag in Oss, heeft de politie 35 pistoolmitrailleurs in beslag genomen. Hierbij zijn ook twee mannen uit Oss en een Pool aangehouden. Eén van hen is een beroepsmilitair.
Geschreven door

De wapens zijn van Tsjechische makelij. Het gaat om Skorpions, zij worden geregeld gebruikt bij liquidaties en overvallen.
Verdacht van wapenhandel en -bezitDe drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechtbank in Den Bosch en die verlengde hun hechtenis met twee weken. Ze worden verdacht van het binnenbrengen van wapens vanuit het buitenland en het bezit hiervan.
Het gaat om mannen van 29 en 48 uit Oss en een 27-jarige Pool zonder vaste woon- en verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is beroepsmilitair. Ze zaten in een auto, die op de Julianalaan in Oss werd gecontroleerd. De wapens zaten in een postpakket.
Aangehouden na ophalen pakketDe wapenvondst is tot woensdagmorgen stil gehouden. De actie werd opgezet nadat de politie had opgevangen dat er vanuit het buitenland een postpakket met wapens op weg was naar ons land. De verdachten werden in de kraag gegrepen nadat ze het pakket in Oss hadden opgehaald.
Daarna doorzocht de politie drie huizen: de woningen van de Ossenaren en een huis waarvan de Pool vermoedelijk gebuikt heeft gemaakt. Hierbij zijn voor verder onderzoek goederen in beslag genomen. De politie en de Koninklijke Marechaussee gaan verder met hun onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.