Video

'Voor niks een smoking geritseld', Quiet 500 naar Amsterdam voor uitreiking Mercurs

10 december 2014 om 17:53 • Aangepast 24 april 2020 om 21:05
nl
De spanning is om te snijden bij de initiatiefnemers van het Tilburgse glossyblad Quiet 500. Het tijdschrift met portretten van arme mensen verscheen eind vorig jaar als tegenhanger van de luxe Quote 500. De glossy is slechts een keer uitgegeven maar nu toch genomineerd voor een van.
Geschreven door

Woensdagavond wordt bekend welk tijdschrijft het Tijdschrift van 2014 wordt. De Tilburgse Quiet 500 is een belangrijke kandidaat. Vorig jaar werd de Linda de winnaar.
PrijsuitreikingDe werkloze Eric Rugebregt uit Tilburg is één van de mensen die werden geïnterviewd in Quiet 500. Inmiddels is hij zo ongeveer uitgegroeid tot het boegbeeld van de 'Quiet'. Hij mag woensdagavond daarom samen met iniatiefnemer Ralf Embrechts mee naar de prijsuitreiking.
"Het zou natuurlijk fantastisch zijn als wij winnen", aldus Rugebregt. "Maar het is al mooi genoeg dat we meedoen met ons blad. Het is een echte opsteker voor de mensen die eraan meegewerkt hebben. Bovendien kan het thema armoede geen aandacht genoeg krijgen."
Sharp dressedDe prijsuitreiking is een sjieke aangelegenheid. Maar Eric Rugebregt valt niet uit de toon. Hij heeft een smoking kunnen regelen bij een kledingverhuurberdrijf. "Helemaal gratis vanwege de bijzondere aangelegenheid", zegt Eric lachend.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.