Ziekenhuis MMC Veldhoven adviseert 'goede advocaat' in prettig gesprek met actievoerende moeder

10 december 2014 om 17:55
nl
Een gesprek tussen Imke Emons uit Horst en het Máxima Medisch Centrum (MMC) over de zorg in het Vrouw Moeder Kind-centrum in Veldhoven heeft beide partijen wat nader tot elkaar gebracht. Woensdagmorgen zaten ze om de tafel. Het Máxima Medisch Centrum heeft excuses gemaakt voor de gang van zaken. Emons gaat, mede op aanraden van het MMC, op zoek naar een goede advocaat.
Geschreven door

Een groep van vijf moeders, onder wie Imke Emons, trok onlangs aan de bel over de zorg in het Vrouw Moeder Kind-centrum van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Specialisten in het centrum wisten niet te ontdekken dat haar zoontje Xavi een hartafwijking had en sloegen niet aan toen er aanwijzingen waren dat er iets mis was.
'Ik ga stappen ondernemen'Vertegenwoordigers van het Máxima Medisch Centrum zaten woensdagmorgen met Imke Emons en haar partner om tafel. "Het ziekenhuis gaf aan het erg te vinden dat het zo is gelopen. Ze gaan met de specialist praten die hiervoor verantwoordelijk is", legt Emons uit. "Ze hebben ons aangeraden om een goede advocaat in de hand te nemen omdat blijkt dat we op meerdere punten gelijk hebben gekregen."
Emons hoopt onder andere haar extra gemaakte reiskosten vergoed te krijgen. Zo'n zes maanden lang moest ze bijna dagelijks naar het ziekenhuis. "Een goede advocaat kost echter geld. Het is nog even kijken hoe we dat het beste kunnen regelen. Maar dat ik stappen ga nemen is zeker. Er melden zich veel mensen met klachten. Misschien dat we samen iets kunnen doen."
'We nemen de zaak hoog op'Een woordvoerder van het Máxima Medisch Centrum laat weten dat het een vruchtbaar gesprek is geweest. "We nemen de zaak hoog op en vinden het erg hoe het is gelopen. Daar hebben we excuses voor gemaakt. Ook hebben we onze hulp aangeboden bij het helpen zoeken naar een goede advocaat."
De klacht van Emons wordt momenteel verwerkt door het Máxima Medisch Centrum. "Er komt op korte termijn een gesprek met de betreffende specialist. We hebben een melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg."
Voorzitter van de Raad van Bestuur even onwelDe voorzitter van de Raad van Bestuur werd even onwel tijdens het gesprek. "Dat kwam omdat de man al enkele dagen flinke griep heeft", legt de woordvoerder uit. "Maar hij wilde graag bij het gesprek zijn. Dat zegt iets over hoe hoog we de zaak oppakken."          

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.