Geen ruimte voor debutanten bij PSV-Dinamo Moskou, Menno Koch weer buitenspel

10 december 2014 om 17:32
nl
Het mogelijke debuut van Menno Koch in het eerste team van PSV is weer eens uitgesteld. De verdediger zit niet in de wedstrijdselectie voor de Europa Leaguewedstrijd donderdagavond tegen Dinamo Moskou.
Geschreven door

Koch doorliep de complete jeugdopleiding van PSV en speelt zijn wedstrijden voor Jong PSV. Trainen doet hij met het eerste team, waar hij ook regelmatig op de reservebank zit. Maar hoewel hij bijna drie jaar geleden al eens in het eerste team meespeelde in een oefenwedstrijd, wacht hij nog steeds op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van PSV.
Weer géén KochDe wedstrijd tegen Dinamo Moskou leek de ideale gelegenheid om Koch zijn eerste speelminuten te laten maken, maar PSV-coach Cocu besliste anders. "Ik heb gewoon de selectie geformeerd waarmee ik ook de komende wedstrijden in wil gaan. Had ik voor Koch gekozen, had ik iemand anders moeten passeren. Dat wilde ik niet."
Daarmee geeft Cocu, wellicht ongewild, een signaal af dat hij Koch niet als een potentiële speler voor PSV ziet. Immers, dit was de ideale gelegenheid om een talent uit eigen opleiding te motiveren en ervaring te laten opdoen in een wedstrijd op het hoogste niveau.
Euro's, eer en UEFA-puntenHoewel voor PSV in sportief opzicht donderdag weinig meer op het spel staat tegen Dinamo Moskou, zal trainer Phillip Cocu de wedstrijd toch uiterst serieus nemen.
"We kunnen nog een behoorlijk bedrag verdienen, hebben de eer in eigen stadion hoog te houden en kunnen punten verdienen voor de coëfficiëntenranglijst namens Nederland'', zei Cocu woensdag. Op basis van die lijst worden de Europese tickets verdeeld over de landen. "Dit alles maakt het voor PSV een belangrijke wedstrijd."
De trainer is daarom niet van plan veel spelers te sparen in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou, dat zich samen met PSV al heeft geplaatst voor de volgende ronde. "Als je een goede wedstrijd speelt en wint, neem je die energie mee naar de volgende duels. Er komen bovendien veel supporters naar het stadion. Er is ons daarom alles aan gelegen een mooie wedstrijd op de mat te leggen."
Afscheid ManolevPSV verwacht dat donderdag zo'n 25.000 supporters naar het Philips Stadion komen voor de laatste wedstrijd in groep E. Voor de aftrap kunnen ze afscheid nemen van Stanislav Manolev, de Bulgaarse rechtsback die tussen 2009 en 2013 een cultstatus verwierf in Eindhoven.
Manolev speelt nu net als Balázs Dzsudzsák (ook ex-PSV) voor Dinamo Moskou, dat met de maximale score van vijftien punten verzekerd is van de eerste plek in de poule. PSV heeft acht punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.