Albert Verlinde diep geraakt door vertrek ex Onno Hoes: 'Dit grijpt me naar de strot'

10 december 2014 om 20:19
nl
Albert Verlinde is diep geraakt door hoe het zijn ex-partner Onno Hoes nu vergaat. Hoes kondigde woensdag zijn vertrek als burgemeester van Maastricht aan nadat PowNews vorige week omstreden beelden uitzond. "Het doet verdriet", zo vertelde de RTL Boulevard-presentator.
Geschreven door

Hoes liet woensdag weten dat hij vertrekt als burgervader van de Limburgse hoofdstad. Aanleiding zijn recente publicaties en een uitzending van PowNews over privéontmoetingen van hem met een jonge man. Die waren de druppel, nadat vorig jaar een affaire met een zogenoemde toyboy Hoes in verlegenheid bracht.
"De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen'', zo maakte Hoes wereldkundig in een verklaring. De gemeenteraad is het hiermee eens en liet al los dat hij 'elegant' mag vertrekken.
'Raakt me ongelooflijk'Alle publicaties over de nieuwe zaak rond de voormalige Brabantse gedeputeerde is Albert Verlinde niet in de koude kleren gaan zitten. Na dagen stilte doorbrak de presentator het stilzwijgen. In 'zijn' RTL Boulevard zei hij dat hij niet meer om het nieuws heen kon en er dan ook iets over wilde zeggen.
"We zijn 22 jaar samen geweest en ik ben nog steeds hartstikke goed bevriend met Onno. Dit raakt me ongelooflijk, het grijpt me naar de strot'', vertelde Verlinde, die tot halverwege oktober een relatie met Hoes had.
Nog steeds bevriendHij is weliswaar van Hoes gescheiden, maar de RTL-presentator is nog steeds goed bevriend met zijn ex-partner. Zo hadden ze pas nog 'heerlijke' dagen in New York met vrienden.
"Het doet je verdriet als iemand met wie je 22 jaar samen bent geweest, die talentvol en goed is, dit overkomt. Dit is vreselijk", zo vatte hij samen. "Hij zit daar in Maastricht. Het zijn moeilijke dagen en ik vind het hartstikke verdrietig."
'Zonder toestemming op de buis geknald'Hoes onderneemt intussen juridische stappen tegen omroep PowNed, die de beelden in PowNews uitzond. "Dat zou ik niet zo gek vinden", zei Verlinde daarover. "Het is zonder enige toestemming op de buis geknald."
Verlinde sprak oprichter Dominique Weesie woensdag kort, zo zei hij ten slotte. Weesie zou tegen hem hebben gezegd dat hij en zijn collega's hebben gedaan 'wat we moesten doen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.