Zwervende Straatvogels040 zijn uitgetwitterd: 'Bedankt voor het volgen'

10 december 2014 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 21:07
nl
Het project Straatvogels040, waarbij dak- en thuislozen uit Eindhoven via Twitter hun beslommeringen deelden, is niet meer. De volgers zouden te weinig interesse hebben in de tweets, zo meldde de organisatie woensdag.
Profielfoto van
Geschreven door

"De Straatvogels040 zijn uitgevlogen. Bedankt voor het volgen." Zo luidt de allerlaatste tweet van de gemeente over het project woensdag.

Wachten op privacy instellingen...

Te weinig resultaatEindhoven maakte bekend dat het project niet echt lijkt te leven bij de volgers van de daklozen. Slechts een klein deel nam namelijk de moeite een enquête erover in te vullen. De inspanningen zouden dan ook 'niet in verhouding staan tot het bereikte resultaat', aldus de gemeente.
Het kan snel gaan. Straatvogels040 ging namelijk in februari nog ronkend van start. Uiteindelijk deden er zes twitteraars aan mee. Zij gaven in bijna 1500 tweets een kijkje in hun leven. Op die manier probeerden ze het imago van dak- en thuislozen iets op te vijzelen.
Onder eigen naam verderDe meeste daklozen hielden er naar verloop van tijd mee op, zo ontdekte Omroep Brabant pas nog. Tegenwoordig twittert alleen Rinze Bakker nog. Zo liet hij woensdag nog weten dat hij bang was zeiknat te worden door het weer. Volgens de gemeente Eindhoven zal hij onder eigen naam door blijven gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Smartphones niet verdwenenVoor het project kregen de deelnemers een smartphone in bruikleen en maandelijks vijftien euro beltegoed. ProAssist schonk de telefoons. De dak- en thuislozen mogen de toestellen houden, zodat ze nog de kans hebben hun momenten eventueel later nog online te delen.
Overigens gingen de dak- en thuislozen er niet met de telefoons vandoor, zoals eerst werd gedacht. "De mensen die bij aanvang van het project dachten dat de smartphones wel snel zouden verdwijnen, hebben ongelijk gekregen. Niet één van de smartphones is tijdens het project verdwenen", aldus de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.