Sport donderdag: Een duel voorwaardelijk voor Ernie Brandts, Jean-Paul de Jong krijgt deadline

11 december 2014 om 09:05
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Ernie Brandts, Jean-Paul de Jong, Bart Brentjens en RKC-spits Alvin Fortes.
Geschreven door

BrandtsFC Dordrecht-trainer Ernie Brandts uit Eindhoven heeft een een voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd met een proeftijd van één jaar gekregen. De aanklager betaald voetbal vindt dat de coach de arbitrage van het duel tussen zijn club en PSV in diskrediet heeft gebracht. Brandts was na het duel met PSV boos op arbiter Dennis Higler. "Het kan echt niet meer, we zijn weer benadeeld", brieste hij. Higler gaf PSV in de eerste helft een strafschop nadat Funso Ojo de bal van dichtbij op zijn arm geschoten kreeg. "Later kreeg Wijnaldum de bal ook op zijn hand, maar floot hij niet'', foeterde Brandts. "Dit is klassenjustitie", zei Brandts.
Deadline voor FC Eindhoven-coachFC Eindhoven heeft van trainer Jean-Paul de Jong geëist dat hij binnen twee weken laat weten of hij bij de club blijft, zo weet VI. Het contract van De Jong loopt deze zomer af en de club wil dat graag met twee seizoenen verlengen.
Brentjens verdedigt titelOud-Olympisch kampioen mountainbike Bart Brentjens verdedigt vanmiddag de titel Nederlands kampioen tegenwindfietsen. De inwoner van Huisseling begint klokslag twaalf uur aan een tocht van 8,5 kilometer over de Zeeuwse Oosterscheldekering op een oude opafiets zonder versnellingen.
RKC is spits kwijtRKC is aanvaller Alvin Fortes per direct kwijt. De voetballer speelt de komende 2,5 jaar voor Vitesse. De 20-jarige Fortes sluit in eerste instantie aan bij Jong Vitesse. In Waalwijk speelde hij op amateurbasis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.