Video

Nederlandse hockeyers al in kwartfinale Champions Trophy uitgeschakeld

11 december 2014 om 10:07
nl
De Nederlandse hockeyers zijn donderdag verrassend onderuit gegaan in de kwartfinales van de Champions Trophy. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor met 4-2 van Pakistan. Voor Oranje rest nu nog de strijd om de plekken vijf tot en met acht.
Geschreven door

De Nederlandse mannen kwamen al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jeroen Hertzberger. Vlak na het eerste kwart maakte Muhammad Tousiq voor Pakistan gelijk.
Daarna kwam het land op een 2-1 voorsprong vanuit een strafcorner, die Muhammad Imran verzilverde. Via een tip-in van Constantijn Jonker kwam Nederland op 2-2. In het laatste kwart pakte Pakistan de winst via twee benutte strafcorners van Muhammad Irfan.
Van der Weerden glijdt uitOranje speelde in de beslissende fase met tien man omdat Sander Baart voor tien minuten naar de kant moest. Hij werd bestraft voor een overtreding. Met een man meer sloegen de Pakistani toe. Na de 3-2 kreeg Nederland nog wel een kans op de gelijkmaker. Maar Mink van der Weerden uit Someren gleed uit toen hij wilde aanleggen bij de strafcorner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.