Camerabeelden met overvallers van Oosterhoutse juwelier 't Goudhuisje in Bureau Brabant - Omroep Brabant

Camerabeelden met overvallers van Oosterhoutse juwelier 't Goudhuisje in Bureau Brabant

15 december 2014 om 20:11
nl
Opsporingsprogramma's Bureau Brabant heeft maandagavond aandacht besteed aan de gewapende overval op juwelier 't Goudhuisje in winkelcentrum Arendshof in Oosterhout. Tijdens de uitzending werden bewakingsbeelden van de daders getoond. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.
Geschreven door

Op de beelden is te zien hoe drie mannen op 21 augustus vitrines vernielden en veel sieraden buit maakten. De overvallers vluchtten in een auto die zijn achterlieten in Made. Volgens de politie was de gebruikte auto gestolen bij een woninginbraak in het Zuid-Hollandse Portugaal. De kentekenplaten waren van een andere auto die was gestolen in Barendrecht.
Voorbijgangers onder schot gehoudenDrie gewapende mannen stormden juwelierszaak 't Goudhuisje binnen en hielden het personeel onder schot. De glazen vitrines gaan aan diggelen en er wordt voor een groot geldbedrag aan sieraden meegenomen. Terwijl de overval gaande was kregen toevallige voorbijgangers de schrik van hun leven.
Zij werden namelijk door een van de drie daders buiten onder schot gehouden om op afstand te blijven. De hele overval is vastgelegd op videobeelden. [Youtube:body:http://youtu.be/XNWzF1nT9wc]Vrouw met rollatorJuwelier 't Goudhuisje is al vaker het doelwit geweest van criminelen. Zo probeerden in 2009 twee mannen op een scooter de zaak te overvallen. Een vrouw met een rollator was toen getuige van de overval en haalde de sleutel uit de scooter. De overvallers renden vervolgens weg.
Toen de mannen daarna een bejaard stel dwongen hun auto af te staan, wisten omstanders hen te overmeesteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.