'Jongen die bijna verdronk in zwembad De Tongelreep in Eindhoven heeft geen zwemdiploma' - Omroep Brabant

'Jongen die bijna verdronk in zwembad De Tongelreep in Eindhoven heeft geen zwemdiploma'

11 december 2014 om 13:40
nl
De tienjarige jongen die woensdag in zwembad De Tongelreep in Eindhoven bijna verdronk, heeft geen zwemdiploma. Dit laat een woordvoerder van de gemeente Eindhoven donderdagochtend weten. De jongen was met een groep van zijn school op schoolreisje in De Tongelreep. De school had dit bezoek volgens de woordvoerder van de gemeente niet aangekondigd.
Geschreven door

"Wanneer een school wel van tevoren laat weten dat er een grotere groep naar het zwembad komt, dan vragen we altijd of alle kinderen een zwemdiploma hebben", legt de woordvoerder uit. "Blijkt dan dat er kinderen zonder diploma bij zijn dan houden we de groep extra in de gaten."
Het is volgens de woordvoerder overigens niet verplicht om een schoolreisje van tevoren aan te melden.
TurbotolDe jongen is woensdagmiddag in het zwembad gereanimeerd nadat hij vanuit de Turbotol in het water was beland en vervolgens niet meer boven kwam. De Turbotol is een van de glijbanen in De Tongelreep. In het badje waarin hij terechtkwam, kon de jongen niet staan.
Het kind is vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.  Hij was toen in stabiele toestand en dat is volgens een woordvoerder van de gemeente nog steeds het geval.
Een minuut in het waterDe jongen zou volgens de woordvoerder ongeveer een minuut in het water hebben gelegen. En hij zou geen hartstilstand hebben gehad. Zijn ademhaling was volgens haar het grootste probleem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.