Video

Busreizigers opgelet! Dit weekend gaat nieuwe dienstregeling Arriva in en dit zijn de veranderingen

11 december 2014 om 14:54
nl
Aanstaande zondag wordt een spannende dag voor busreizigers in Brabant. Er komt een nieuwe dienstregeling. Dat betekent dat sommige bussen later of zelfs helemaal niet meer komen. Er zijn ook nieuwe verbindingen en bussen die vaker gaan rijden.
Geschreven door

Vervoersmaatschappij Arriva gaat zondag in heel Brabant het busvervoer verzorgen. De regio Eindhoven waar Hermes rijdt, vormt een uitzondering. Ook deze maatschappij gaat zondag volgens een nieuwe dienstregeling rijden.
Gevolgen Brabantse reizigers?De provincie, die over het busvervoer gaat, wil af van buslijnen waar weinig mensen gebruik van maken. Vanaf zondag wordt duidelijk wat dat in de praktijk gaat betekenen. Zo kunnen inwoners van Schaijk in het weekend en 's avonds niet meer met de bus naar Oss.
Dat geldt ook voor reizigers van Reusel naar Tilburg en van Best naar Tilburg. Oss moet het zonder stadsbussen doen. Ook in Tilburg wordt het aantal stadsbussen teruggeschroefd. De buslijn van Maren-Kessel via Lith naar Oss gaat veel minder vaak rijden.
Arriva neemt stokje overDaar staat tegenover dat er meer snelle busdiensten gaan rijden. Tussen Breda en Oosterhout gaat op doordeweekse dagen zes keer per uur een Volans-bus rijden. Die van Oosterhout naar Tilburg rijdt om het kwartier.
Arriva neemt in West-Brabant het stokje over van Veolia, dat bij de aanbesteding van het busvervoer het onderspit delfde. Veolia verzorgde sinds 1934 het busvervoer in Brabant. Deze maatschappij neemt vrijdag afscheid van het Brabantse publiek door een aantal antieke BBA-bussen in te zetten.
DienstregelingDe nieuwe dienstregeling van Arriva is te raadplegen op de site van de busmaatschappij. Er is ook een app ontwikkeld die via de mobiele telefoon reizigersinformatie geeft.
Inwoners uit Maren-Kessel, Lithoijen en Lith zijn in elk geval niet blij met de nieuwe dienstregeling die Arriva invoert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.